Ένας οδηγός για να ταξιδέψετε με ένα φορτηγό με τον σκύλο σας – Blog

Ένας οδηγός για να ταξιδέψετε με ένα φορτηγό με τον σκύλο σας

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα οδικό ταξίδι με το σκύλο σας, να ταξιδέψετε με ένα φορτηγό με σκύλους ή να απολαύσετε τη ζωή με το φορτηγό με έναν σκύλο, αυτή είναι η ανάρτηση για εσάς! Όταν είπα για πρώτη φορά στους ανθρώπους ότι εγκατέλειψα τη δουλειά μου ως νοσοκόμα και πήγαινα να ταξιδέψω για έξι μήνες με ένα φορτηγό, τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν τόσο θαυμασμό. Έλαβα τα σχόλια «μακάρι να μπορούσα να το κάνω» «είσαι τόσο γενναίος». Τότε, τους είπα ότι ταξίδευα με το βαν μου με τα τρία σκυλιά μου και ήταν μια ομόφωνη απάντηση του «είσαι τρελός». Οπότε πείτε με τρελό αλλά το κάνουμε!

Εάν ελπίζετε για χαρούμενα σκυλιά στα ταξίδια σας, ελπίζω ότι η εμπειρία μου στο δρόμο μπορεί να σας δώσει μερικές κορυφαίες συμβουλές, ακόμα κι αν νιώθω ότι υπάρχει κάτι να μάθω κάθε μέρα! Χρειάζεται λίγη εξοικείωση, αλλά το να ζεις σε ένα φορτηγό με τον σκύλο σου είναι απολύτως εφικτό αν είσαι προετοιμασμένος. Και τα σκυλιά ζωής με van έχουν πραγματικά υπέροχη ζωή. ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο έξω, τόσο πολύ χρόνο εξερευνώντας και τόσο πολύ χρόνο βλέποντας τον κόσμο.

Είτε ελπίζετε να φύγετε για λίγες μέρες και να πάρετε το σκυλί σας διακοπές, ελπίζετε να ταξιδέψετε με το φορτηγό σας με τον σκύλο σας για λίγο, σκέφτεστε να δεσμευτείτε για μακροπρόθεσμο φορτηγό ζωή με έναν σκύλο, σε αυτήν την ανάρτηση στο blog θα μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες και τις συμβουλές μου, ώστε να έχετε την αυτοπεποίθηση να δείτε τον κόσμο με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου! Χρειάζεται λίγη δουλειά, αλλά η ζωή με το φορτηγό με έναν σκύλο μπορεί να είναι τόσο ικανοποιητική, οπότε εδώ είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Άλλες αναρτήσεις ιστολογίου που μπορεί να σας αρέσουν:

  • Ένα δρομολόγιο οδικού ταξιδιού στην Κορνουάλη 2 εβδομάδων
  • 10ήμερο οδικό ταξίδι στη Δυτική Σκωτία
  • Ένας οδηγός για το διήμερο ταξίδι μου στο Σάφολκ
  • Κορυφαίες συμβουλές για βιώσιμη ζωή βαν
  • Πώς να προγραμματίσετε το οδικό ταξίδι σας στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • 30 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο


εξερευνήστε το VAN LIFE στο ιστολόγιο εδώ

Η ζωή του βαν με έναν σκύλο: 10 κορυφαίες συμβουλές και πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε…

1. Αφήστε τον σκύλο σας να συνηθίσει το φορτηγό σας.

Εάν σκέφτεστε να ζήσετε το φορτηγό με έναν σκύλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τον σκύλο σας να συνηθίσει το φορτηγό. Αφήστε το σκυλί σας να το μυρίσει, να μπαίνει και να βγαίνει από αυτό, να κάθεται μέσα του, να έχει την τροφή του μέσα και απλά να συνηθίσει στο νέο του περιβάλλον. Δεν θέλετε ένα νευρικό σκυλί ενώ ταξιδεύετε.

Θα πρέπει επίσης να τους συνηθίσετε στους θορύβους που κάνει το βαν! Τα φορτηγά μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδη και πολλοί από αυτούς τους θορύβους μπορούν να ενεργοποιήσουν έναν σκύλο. Αφήστε τους να ακούσουν τη μηχανή να ανάβει για να μην ξαφνιαστούν και πάρτε το φορτηγό σε μερικές περιττές διαδρομές, ώστε ο σκύλος να μην νομίζει αυτόματα ότι κάνει διασκεδαστική πεζοπορία κάθε φορά που σταματάει η μηχανή! Οι συρόμενες πόρτες είναι ένας άλλος θόρυβος για να συνηθίσουν τα σκυλιά.

2. Ερευνήστε εκ των προτέρων τα φιλικά προς τους σκύλους κάμπινγκ.

Αυτή είναι μια άλλη σημαντική κορυφαία συμβουλή εάν ταξιδεύετε με ένα φορτηγό με σκύλους ή σκέφτεστε να ζήσετε το φορτηγό με έναν σκύλο. Ορισμένα κάμπινγκ δεν επιτρέπουν καθόλου τα σκυλιά. Ωστόσο, τα περισσότερα κάμπινγκ θα επιβραδύνουν τα σκυλιά, αλλά αυτό είναι συχνά με μια επιπλέον χρέωση (ανά σκύλο – και ναι, όταν έχετε τρία!)

3. Αγοράστε μερικά καλώδια ιπποδρομίας ή σκύλου!

Για να κρατήσω τα σκυλιά υπό έλεγχο στο κάμπινγκ, χρησιμοποιώ καλώδια αλόγου (γεμισμένα για την άνεσή σας) και τα συνδέω στο φορτηγό. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν αρκετό χώρο για να αισθάνονται ότι περιφέρονται ελεύθεροι, ωστόσο υπάρχει ένα όριο και τους εμποδίζει να τρέξουν μακριά. Αυτά πρέπει να τα αγοράσετε αν ταξιδεύετε με βαν με σκυλιά!

Βεβαιωθείτε ότι αντιστέκεστε στον πειρασμό να κρατήσετε τα ηλεκτρόδια αν ο σκύλος σας αισθάνεται την επιθυμία να τρέξει προς κάτι. τα άλογα λάμπες οδηγεί τα πράγματα καίγονται από το χέρι σου σαν ένα καυτό μαχαίρι σε βούτυρο και τα εγκαύματα από σχοινί είναι πραγματικά οδυνηρά (προέρχονται από μια σκυλίτσα-μαμά ποιος ξέρει).

4. Τα σκυλιά σας θα λατρέψουν όλες τις νέες βόλτες… αλλά μην το παρακάνετε!

Εάν ξεκινάτε τη ζωή με το φορτηγό με έναν σκύλο, το πιθανότερο είναι ότι είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα κάνετε μια νέα πεζοπορία κάθε μέρα, και το κουτάβι σας θα είναι επίσης. Είναι απόλυτη χαρά να περπατάτε το σκυλί σας σε μια νέα τοποθεσία κάθε μέρα, και τα σκυλιά μπορούν πραγματικά να μυρίσουν καλά και να δουλέψουν τη μύτη τους, κάτι που σίγουρα τους κουράζει! Αυτό είναι τέλειο λίγο πριν από μια μεγάλη διαδρομή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν υπερασκείτε τον σκύλο σας, καθώς αυτό μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Και πάλι, ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγη έρευνα για να δείτε τι είδους βόλτα κάνετε και αν είναι φιλική προς το σκύλο. Ορισμένα μονοπάτια πεζοπορίας απαιτούν λίγο μόλυβδο περπατώντας σε δρόμους, παράκτια μονοπάτια ή κοντά σε ζώα, οπότε βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σκύλος σας έχετε συνηθίσει σε διαφορετικούς τύπους βόλτας. Θα συνιστούσα επίσης να επενδύσετε σε μια συνδρομή στο National Trust, η οποία είναι ιδανική για τους χώρους στάθμευσης καθώς μπαίνετε δωρεάν και η εφαρμογή τους θα σας πει πού είναι φιλικό προς τα σκυλιά. Οι περισσότερες καλές εφαρμογές πεζοπορίας μπορούν να σας ενημερώσουν αν υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε περιπάτους και παραλίες (αυτό συμβαίνει συχνά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των διακοπών).

Όσον αφορά τα απαραίτητα για τη βόλτα με σκύλους: αυτά δεν θα ήταν τόσο διαφορετικά από αυτά αν ζούσατε σε ένα σπίτι! Παίρνω πάντα ένα roll up μπολ με νερό για σκύλους, τσάντες poo, λιχουδιές, μια μπάλα και μια τσάντα αλήτης για να τα βάλω όλα μέσα! Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να βάλετε ένα νυχτερινό φως στο γιακά τους, αν πρόκειται να τα βγάλετε το βράδυ.

5. Ερευνήστε παμπ και καφετέριες φιλικές προς τους σκύλους.

Το ταξίδι σε παμπ και καφέ μπορεί να είναι δοκιμή και λάθος, γι‘ αυτό έχετε μαζί σας σνακ για όλους! Τα περισσότερα μέρη επιτρέπουν τα σκυλιά εντός ή εκτός του χώρου, αλλά, αν ταξιδεύετε με τρία μεγάλα σκυλιά σαν εμένα, ακόμα κι αν επιτρέπεται ο χώρος μπορεί να είναι στενός! Φροντίστε να διαβάσετε κριτικές, να δείτε τις φωτογραφίες του χώρου και να το μελετήσετε. Πιθανότατα θα το βρείτε λίγο πιο εύκολο αν ταξιδεύετε με φορτηγό με ένα μόνο σκύλο!

Η Κορνουάλη φιλοξενεί πολλά μέρη φιλικά προς τα σκυλιά, γι‘ αυτό σίγουρα θα τη συνιστούσα ως προορισμό για να πάτε ένα οδικό ταξίδι με έναν σκύλο. Δείτε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κορνουάλη εδώ.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι πόσο συναισθηματικά στραγγίζει όλη την προσοχή από τους ξένους στον σκύλο σας! Φαίνεται ότι τραβάμε πολλή προσοχή με το πλήρωμά μας, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό για τα σκυλιά. Οι άνθρωποι ρωτούν γενικά πριν πλησιάσουν, αλλά ειδοποιούνται εάν κατευθύνεστε σε μια πολυσύχναστη πόλη, παμπ ή καφετέρια, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να δώσουν στον σκύλο σας μια αγκαλιά. Προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτές τις καταστάσεις όσο μπορούμε για τα κουτάβια μας!

6. Διατηρήστε το φορτηγό σας οργανωμένο και άνετο ανεξάρτητα από τον καιρό και βάλτε όρια για τα σκυλιά.

Ένα βαν είναι ένας μικρός χώρος, ακόμα κι όταν είναι μόνο άνθρωποι εκεί μέσα. Εάν προσθέτετε ένα σκυλί (ή τρία) εκεί μέσα, πρέπει να το συγκεντρώσετε! Τα πράγματα πρέπει να είναι ομαλά, και πρέπει να εργαστείτε ως ομάδα, αλλά είναι διαχειρίσιμο με κάποια οργάνωση και ομαδική εργασία.

Γενικά, βεβαιωθείτε ότι το βαν είναι άνετο για εσάς και τα σκυλιά και ότι όλοι έχουν κάπου να κοιμηθούν. Εξαρτάται από εσάς εάν θα επιλέξετε να βάλετε στο σκυλί σας ένα κρεβάτι για σκύλους ή εάν θα τον αφήσετε να κοιμηθεί μαζί σας (αλλά αν κοιμάται μαζί σας, αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα κλινοσκεπάσματα καθώς θα εμφανιστούν πολύ εύκολα όλη η βρωμιά και οι τρίχες!). Όποια όρια κι αν βάλετε, μείνετε σε αυτά.

Η διαχείριση του χώρου είναι πολύ πιο εύκολη όταν ο καιρός είναι καλός. Με την πόρτα του βαν ανοιχτή, τέντα για σκιά και λίγη αντηλιακή κρέμα (ακόμα και για τα σκυλιά) όλοι είναι ευχαριστημένοι! Έχουμε επίσης ένα αδιάβροχο χαλάκι για να βάζουμε τα κρεβάτια του σκύλου για να μην υγραίνουν από την πρωινή δροσιά. Μια άλλη κορυφαία συμβουλή για να ταξιδεύετε με ένα φορτηγό με σκύλους το καλοκαίρι είναι να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα για να επιτρέψετε στο φορτηγό να ρέει δροσερός αέρας μέσα του, κάτι που είναι εξαιρετικό για εκείνες τις ζεστές μέρες.

Όταν βρέχει, ο χώρος γίνεται πιο δύσκολος στη διαχείριση! Και όταν βρέχει στην Αγγλία, χύνει, οπότε το να κάθεσαι κάτω από την τέντα δεν είναι επιλογή. Οι βροχερές μέρες είναι σίγουρα στιγμές για να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σαν ένα μεγάλο πακέτο! Μια κορυφαία συμβουλή για μια ζωή με σκύλο στη βροχή είναι να επενδύσετε σε πετσέτες. Βάλτε ένα από αυτά στο κουτάβι σας και απορροφά το νερό από τη βροχή πολύ γρήγορα και δεν θα έχετε τη μυρωδιά του βρεγμένου σκύλου στο βαν! (Τίποτα που δεν θα έφτιαχνε ένα ραβδί Joss, όμως… είμαι δάσκαλος γιόγκα, τελικά!). Μπορείτε ακόμη και να φορέσετε τις πετσέτες βρεγμένες σε ζεστό καιρό για να δροσιστείτε.

7. Μπορεί να δραπετεύετε από τη ζωή 9-5, αλλά ο σκύλος σας χρειάζεται ακόμα ρουτίνα.

Ομολογουμένως, δεν είναι το ίδιο με το να έχεις προθεσμίες και υποχρεώσεις εργασίας, και το να ταξιδεύεις με ένα σκύλο σε ένα φορτηγό σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, αλλά εξακολουθεί να συνοδεύεται από ευθύνες. Είναι πολύ καλύτερο για τον σκύλο σας να μπει σε κάποιο είδος ρουτίνας όσον αφορά τις ώρες ταΐσματος, τις ώρες περπατήματος και τις ώρες ύπνου. Ακούγεται βαρετό, αλλά θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη!

8. Ταξιδέψτε σε μέρη όπου μπορείτε να αγοράσετε τροφή για σκύλους.

Η πιο εύκολη επιλογή θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας τρώει τροφή που είναι εύκολα διαθέσιμη παντού. Ωστόσο, όταν ταξιδεύετε με ένα φορτηγό με σκύλους, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο! Έχουμε δοχεία στο φορτηγό που γεμίζουμε από μια μεγάλη σακούλα με τροφή για σκύλους και αυτή η τσάντα φυλάσσεται στο πίσω μέρος της αποθήκευσης των φορτηγών. Προσπαθούμε επίσης να παραγγείλουμε φαγητό από το pet shop όπου κι αν βρισκόμαστε πολύ νωρίτερα (αντί να το αφήνουμε την τελευταία στιγμή για να μάθουμε ότι έχουν τελειώσει), επειδή η αλλαγή της τροφής ενός σκύλου μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

9. Να έχετε μαζί σας ένα μίνι κουτί πρώτων βοηθειών για σκύλους και ιατρικά αρχεία, για κάθε ενδεχόμενο.

Ένα μίνι κιτ πρώτων βοηθειών για σκύλους είναι επίσης μια εξαιρετική κορυφαία συμβουλή για τη ζωή με φορτηγό με σκύλο. Οτιδήποτε από ένα προϊόν αφαίρεσης τικ, αντιισταμίνες (παρακαλούμε πάντα να ζητάτε τη συμβουλή κτηνιάτρου πριν δώσετε οτιδήποτε νέο στα σκυλιά σας), μέχρι τους επιδέσμους που δεν μασάτε. Αυτό το κιτ πρώτων βοηθειών θα σας παρασύρει μέχρι να φτάσετε σε έναν κτηνίατρο, εάν εκεί πρέπει να πάτε.

Είναι πάντα καλή ιδέα να κρατάτε αρχείο με τους εμβολιασμούς και τις ιατρικές πληροφορίες του σκύλου, σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε σε κτηνίατρο για οποιοδήποτε λόγο! Ορισμένα κάμπινγκ μπορεί επίσης να ζητήσουν να δουν ότι ο σκύλος σας είναι ενημερωμένος με τους εμβολιασμούς του.

10. Φρόντισε όλοι να έχουν το χώρο και την προσοχή που χρειάζονται!

Λατρεύω τα σκυλιά μου, αγαπώ τον άντρα μου, και σε όλους μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί. Αλλά μερικές φορές όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Τιμήστε το, αφήστε λίγο χώρο αν μπορείτε. Τα τρία σκυλιά μας είναι όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και δεν χρειάζονται όλοι αυτόν τον χρόνο μόνοι τους, αλλά ξέρετε τι χρειάζεστε εσείς και τα σκυλιά σας όσον αφορά τον χώρο. Μερικά σκυλιά θα θέλουν να κάνουν μια τεράστια πεζοπορία, και άλλα όχι. Κάποιοι θα μισήσουν να μείνουν μόνοι έστω και για 5 λεπτά! Πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των αναγκών του καθενός.

Εάν χρειάζεστε λίγο χώρο από τον σκύλο σας (χωρίς κρίση – είναι πολύ έντονο να ζείτε μαζί σε έναν τόσο μικρό χώρο!), σκεφτείτε να τον στείλετε σε ημερήσια φροντίδα σκυλιών αν μπορείτε. Το να αφήνετε το σκυλί σας στο φορτηγό σε δροσερές θερμοκρασίες (οπότε ποτέ καλοκαίρι – ακόμα και στην Αγγλία) για σύντομο χρονικό διάστημα, με αερισμό (βλ. σημείο 6 για τον ανεμιστήρα!) και περισσότερο από αρκετό νερό, είναι εντάξει, αλλά τείνουμε να το αποφεύγουμε .


εξερευνήστε το VAN LIFE στο ιστολόγιο εδώ

Ποιες είναι οι κορυφαίες συμβουλές σας για να ταξιδέψετε με βαν με σκύλους;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τη ζωή με βαν με σκύλο;? Κάτι που θα προσθέτατε;

Αγάπη όπως πάντα και καλές περιπέτειες…

Βρήκατε αυτό το post χρήσιμο; Θα ήθελα να το μοιραστείτε για μένα.

Καρφιτσώστε και αποθηκεύστε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για αργότερα…

The post Ένας οδηγός για να ταξιδεύετε με βαν με το σκύλο σας εμφανίστηκε πρώτα στο We Are Global Travelers.