16 ΚΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα να κάνετε στη Σρι Λάνκα – Blog

16 ΚΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα να κάνετε στη Σρι Λάνκα

Αν ψάχνετε πού να επισκεφτείτε στη Σρι Λάνκα για να μάθετε περισσότερα για τον αρχαίο πολιτισμό και την ιστορία της Σρι Λάνκα, τότε θα θελήσετε να προσθέσετε το Polonnaruwa στη λίστα με τα κουβάρια της Σρι Λάνκα.

Η Polonnaruwa είναι μία από τις τρεις στάσεις στο πολιτιστικό τρίγωνο της Σρι Λάνκα, μαζί με την Anuradhapura και την Dambulla (η πιο κοντινή πόλη στη Sigiriya).

Αυτή η αρχαία πόλη, που ήταν η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, είναι τώρα ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που αποτελείται από ερείπια, ναούς και μουσεία που σας ταξιδεύουν στην ιστορία της πόλης και στον πολιτισμό της Σρι Λάνκα.

Το πάρκο έχει είσοδο 4500 LK και μπορείτε να το επισκεφτείτε με τρεις τρόπους: με τα πόδια, με ποδήλατο ή με τουκ-τουκ. Αποφάσισα να το κάνω με ένα tuk-tuk, καθώς υπάρχει αρκετό έδαφος για κάλυψη και ο οδηγός μου θα μπορούσε να μοιραστεί περισσότερα για την ιστορία κάθε τοποθεσίας. Η ξενάγηση μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε μεταξύ 2-4 ωρών, θα εξαρτηθεί από το πόσα μέρη θα επισκεφθείτε και πόσο χρόνο θα περάσετε περιπλανώμενοι γύρω από τις αρχαίες κατασκευές.

Εάν επιλέξετε να εξερευνήσετε τον ιστότοπο μόνοι σας, εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου σημεία για επίσκεψη:

  • Skin Vehera
  • Ραν Κοτ Βεχέρα
  • Siva Devale Νο. 2
  • Satmahal Prasada
  • Πιάσ’τους

Εάν θέλετε να κάνετε την ξενάγηση με ένα tuk-tuk, τότε θα σας συμβούλευα να μιλήσετε στο ξενοδοχείο σας και θα μπορέσουν να βρουν έναν οδηγό για εσάς. Ο οδηγός και το ταξίδι από και προς το ξενοδοχείο σας δεν θα πρέπει να σας κοστίσει περισσότερο από 6000 LKR. Έτσι, το σύνολο που θα ξοδέψετε για αυτό το ταξίδι είναι περίπου 10.500 LKR (38 £) – σε ευκαιρία!

Εάν μένετε στην περιοχή της Dambulla, τότε κατά την επιστροφή σας από την περιήγησή σας, προσέξτε τους άγριους ελέφαντες! Ήμουν τυχερός που συνάντησα αυτόν τον τύπο τοποθετημένο τέλεια με φόντο τη Sigiriya.