6 ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για επίσκεψη στη Ρουμανία το 2022: Ταξιδιωτικός οδηγός Ρουμανίας – Blog

6 ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για επίσκεψη στη Ρουμανία το 2022: Ταξιδιωτικός οδηγός Ρουμανίας

Κοιτάζοντας σε απόσταση από τα αμυντικά τείχη του Κάστρου Μπραν, θα δείτε την εντυπωσιακή κορυφογραμμή των βουνών Piatra Craiului να χαράζει τον ουρανό. Στα μισά της διαδρομής θα δείτε παλιά σπίτια και αχυρώνες διάσπαρτα σε όλους τους λόφους – αυτά είναι τα χωριά Măgura, Pestera, Sirnea και Holbav. Για μένα, αυτή είναι η πιο όμορφη και γραφική περιοχή της Ρουμανίας.

Οι ντόπιοι σκέφτονται αυτά τα χωριά όταν θέλουν μια γλυκιά απόδραση από την πόλη. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Ρουμανία αν δεν θέλετε να δείτε πλήθη, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε πλήρως με τη φύση. Ήπιοι λόφοι, καταπράσινα λιβάδια και κοπάδια προβάτων θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο. Θα παρατηρήσετε παραδοσιακά ξύλινα σπίτια όπου οι ντόπιοι εξακολουθούν να ζουν όπως πριν από 50 χρόνια. Με μερικούς θα μπορούσατε να απολαύσετε ακόμη και ένα τυπικό γεύμα φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα από τον κήπο τους.

Στη συνέχεια, στον ορίζοντα, θα μείνετε έκπληκτοι από την ομορφιά της κορυφογραμμής του Piatra Craiului. Βρίσκεστε σε ένα εθνικό πάρκο με ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας για αρχάριους και έμπειρους πεζοπόρους. Το κύριο αξιοθέατο για τους πιο ενθουσιώδεις πεζοπόρους είναι η ασβεστολιθική κορυφογραμμή μήκους 25 χιλιομέτρων, η μεγαλύτερη και ψηλότερη κορυφογραμμή αυτού του τύπου στη χώρα και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία. Η ασφαλής και ολοκληρωτική πεζοπορία του απαιτεί σχεδόν δύο ολόκληρες μέρες, αλλά αξίζει τον κόπο καθώς η πανοραμική θέα κόβει την ανάσα. Οι περισσότερες διαδρομές πεζοπορίας ξεκινούν από το Zărnești, το Plaiul Foii ή τα μικρά χωριά από τη βάση και θα έχετε περισσότερες από 70 επιλογές, από τις πιο εύκολες έως τις πιο έντονες. Υπάρχουν μερικά μικρά καταφύγια στη μεγάλη ασβεστολιθική κορυφογραμμή, αλλά για μεγαλύτερα μονοπάτια, η μεταφορά της σκηνής και των εργαλείων σας είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οι λίγες καμπίνες από το εθνικό πάρκο είναι πλήρως κρατημένες.

Δείτε τις κορυφαίες συμβουλές μας για πεζοπορία εδώ.