7 ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για επίσκεψη στην Τρανσυλβανία: Ταξιδιωτικός οδηγός Ρουμανίας – Blog

7 ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για επίσκεψη στην Τρανσυλβανία: Ταξιδιωτικός οδηγός Ρουμανίας

…που είναι δεν Το κάστρο του Δράκουλα!

Σε αυτήν τη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Τρανσυλβανία, θα επικεντρωθούμε σε μικρά χωριά, ξεκινώντας από την κεντρική Ρουμανία/νοτιοανατολική Τρανσυλβανία, με κατεύθυνση δυτικά, μετά βόρεια και καταλήγοντας στα ανατολικά. Αν αναρωτιέστε πώς να μετακινηθείτε στην Τρανσυλβανία, η ενοικίαση αυτοκινήτου ή η οδήγηση με το ποδήλατό σας είναι ο προτιμώμενος και πιο γρήγορος τρόπος. Ωστόσο, θα μπορείτε να φτάσετε σε κάθε προορισμό παρακάτω χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και βασιζόμενοι στην καλοσύνη των ντόπιων – δεν θα απογοητευτείτε.

Αν ψάχνετε για μέρη για να μείνετε στην Τρανσυλβανία, δεν θα απογοητευτείτε. Η αγροτική Τρανσυλβανία φιλοξενεί πολλά παλιά ανακαινισμένα κτήρια, στο στυλ της περιοχής. Μείνε σε ένα! Σίγουρα θα κακομάθετε με ένα πλούσιο πρωινό. Χρησιμοποιήστε τοπικές εφαρμογές για κράτηση ή εμφάνιση. Τα ποσοστά έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια. RON 180-200/διανυκτέρευση, με πρωινό, είναι μια δίκαιη συμφωνία.

Ενώ πολλές από τις δραστηριότητες είναι στη φύση και είναι ελεύθερες, θα χρειαστείτε λίγο φαγητό για να συνεχίσετε. Ανάλογα με την περιοχή, θα πρέπει να πληρώσετε περίπου 25 RON για πρωινό. Το μεσημεριανό γεύμα/δείπνο ενός πιάτου (συν το επιδόρπιο) θα κοστίζει 40-45 RON.

Μιλώντας για φαγητό… πρέπει να δοκιμάσετε λίγη από την τοπική κουζίνα καθώς ταξιδεύετε στην Τρανσιβανία. Τα δαμάσκηνα, gomboti cu prune, είναι ένα διάσημο παραδοσιακό επιδόρπιο και δεν ήταν μόνο το επιδόρπιο αλλά το κύριο πιάτο κάθε Αύγουστο των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Οι δύο γιαγιάδες μου τα έψηναν για μένα χρησιμοποιώντας τα πιο γλυκά δαμάσκηνα. Θυμάμαι ακόμα τη γεύση τους και προσπαθώ να την αναδημιουργώ κάθε χρόνο, τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα.