9 ΚΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα να κάνετε στη Νικαράγουα – Blog

9 ΚΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα να κάνετε στη Νικαράγουα

Το μελαχρινό άλογο της Κεντρικής Αμερικής, η Νικαράγουα, είναι το τραχύ και έτοιμο μικρότερο αδερφάκι της δημοτικότητας της Κόστα Ρίκα, αλλά είναι εξίσου όμορφο. Δεν είναι μια χώρα στις λίστες πολλών ανθρώπων και για αυτόν τον λόγο επωφελείται από την αυθεντικότητα που έχουν χάσει πολλοί άλλοι τουριστικοί προορισμοί. Υπάρχουν τόσα πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στη Νικαράγουα και όμορφα μέρη για επίσκεψη στη Νικαράγουα και πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας ενθουσιασμένος εξερευνητής που αναζητά την επόμενη άγρια ​​και φιλόξενη περιπέτειά σας, είστε στο σωστό μέρος. Είμαι έτοιμος να εξηγήσω γιατί η Νικαράγουα πρέπει να είναι το νούμερο ένα σε αυτήν την πολύ σημαντική λίστα.

Από βορρά προς νότο και ανατολή προς δύση, το τοπίο, η κουλτούρα και η γενική ατμόσφαιρα της Νικαράγουα περνά από τεράστιες αλλαγές, δίνοντάς σας πολλά μέρη για επίσκεψη στη Νικαράγουα και καθιστώντας την μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Κεντρικής Αμερικής για ταξίδι. Στην πλευρά του Ειρηνικού, τα δραματικά τοπία δίνουν στη χώρα τον περιβόητο τίτλο της «η χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων», αλλά ταξιδεύοντας ανατολικά προς την πλευρά της Καραϊβικής, το έδαφος ισοπεδώνεται σε μια τροπική έρημο ακτών και ζούγκλας. Εκεί όπου οι πυκνοκατοικημένες, επηρεασμένες από αποικίες πόλεις της Δύσης έχουν ενθαρρύνει ταραχές, επαναστάσεις, τέχνη και ποίηση που πασπαλίζουν την ιστορία της Νικαράγουας, οι αγροτικές κοινότητες που ζουν στην Καραϊβική έχουν έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής και διαλέκτους που συχνά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο μακριά από Ισπανική Λατινική Αμερική.

Αυτή η μεγάλη ποικιλία εντός της χώρας, φυσικά, ισοδυναμεί με πολλά μέρη για να δείτε και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Νικαράγουα ως τουρίστας. Από την επιβίβαση στο ηφαίστειο στο Cerro Negro στα βόρεια, μέχρι τα νησιά καλαμποκιού στα ανατολικά της Καραϊβικής, το σερφάρισμα στο καλύτερο κύμα της Νικαράγουας στα δυτικά του Ειρηνικού και ίσως ακόμη και μια αναιδή πεζοπορία στον καταρράκτη στο νησί Ometepe προς τα νότια, κυριολεκτικά δεν θα μπορούσατε ποτέ βαριέμαι.

Για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, οι ντόπιοι είναι από τους πιο ευγενικούς που έχω γνωρίσει ποτέ και θα έχανε ένα χέρι και ένα πόδι για να σε βοηθήσουν όταν το χρειάζεσαι. Απλώς να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πολύτιμα υπάρχοντά σας – οι τσέπες είναι διαδεδομένες στη Νικαράγουα και σχεδόν όλοι χάνουν ένα τηλέφωνο ή πορτοφόλι κάποια στιγμή, αν δεν το προσέχουν. Μερικές ισπανικές δεξιότητες είναι πολύ χρήσιμες εδώ, πιθανότατα θα χρειαστείτε τα βασικά αρκετές φορές!

Το κύριο αεροδρόμιο στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουα, είναι συνήθως αρκετά ακριβό για να πετάξεις, οπότε αν δεν κατευθύνεστε κατευθείαν στη χώρα αεροπορικώς, ο άλλος πιο δημοφιλής τρόπος είναι να ταξιδέψετε μέσω ξηράς από την Κόστα Ρίκα. Πολλά λεωφορεία με προκράτηση κάνουν αυτό το ταξίδι ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με τοπικά λεωφορεία. Γενικά, η Νικαράγουα είναι πολύ φθηνή και προσβάσιμη για να ταξιδέψετε, και τα λεωφορεία με κοτόπουλο ή τα μίνι βαν «colectivo» μπορούν να σας μεταφέρουν σχεδόν σε κάθε προορισμό που θέλετε.

Έτσι, μετά από όλες αυτές τις κορυφαίες συμβουλές, μπορεί να βρεθείτε στη Νικαράγουα, ελπίζοντας να έχετε κρατήσει με επιτυχία το τηλέφωνό σας (μην κάνετε το λάθος μου, παρακαλώ). Και τώρα τι? Κουμπώστε μέσα, γιατί πρόκειται να εκπαιδευτείτε για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Νικαράγουα…

Οι αναρτήσεις ιστολογίου που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες περιλαμβάνουν…